• Polish (Poland)
  • English (United Kingdom)
PDF Drukuj Email

Wesele to nie tylko zabawa i wspaniała atmosfera, to również doskonałe potrawy przygotowane przez naszych kucharzy.Powracając pamięcią do tego dnia udajemy się w sentymentalną podróż rozpamiętując każdy szczegół przyjęcia i każde wydarzenie.
Z perspektywy czasu widzimy, jak ważny jest wybór miejsca i profesjonalna pomoc przy organizacji. Wesele - ten jedyny w życiu dzień zapada głęboko w pamięć i serce, po wielu nawet latach budząc gorące emocje i wspomnienia. Zaproponujemy Państwu  nasze wyborne menu weselne lub dostosujemy się do Państwa gustów i wspólnie ustalimy zestaw dań. My wiemy jak sprawić, aby często Państwo dawali się w tę sentymentalną podróż. Powierzcie więc nam organizację tej wyjątkowej uroczystości.

MENU WESELNE:

Powitanie chlebem i solą oraz lampką szampana

OBIAD

A. ZUPY:

do wyboru 1 rodzaj

a) rosół z makaronem
b) krem z groszku z grzankami
c) krem jarzynowy z grzankami
d) krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

B. DANIE GŁÓWNE:

do wyboru 3 do 5 rodzajów

a) schab panierowany
b) polędwiczki faszerowane śliwką
c) kolorowa pieczeń drobiowa w sosie jarzynowym
d) roladki z karkówki w sosie curry
e) de vollaille
f) schab z morelą lub śliwką w sosie śliwkowym
g) udko faszerowane


C. DESERY:

do wyboru 1 rodzaj

a) szarlotka na ciepło z lodami
b) lody z owocami
c) kielich owoców z bitą śmietaną
d) galaretka z owocami
e) deser sezonowy

D. DODATKI 

Do wyboru 2 rodzaje.

E. SURÓWKI

Do wyboru 4 rodzaje

DANIA GORĄCE:

A. PIERWSZE DANIE

a) kurczak kentaki , dodatek, surówka
b) sakiewka drobiowa, dodatek, surówka
c) schab  niespodzianka, dodatek, surówka
d) pieczeń wieprzowa w sosie własnym, dodatek, surówka
e) zraziki drobiowe z sosem warzywnym dodatek, surówk


B.
DRUGIE DANIE

a) karkówka w sosie, dodatek, surówka
b) schab po cygańsku, dodatek, surówka
c) filet panierowany, dodatek, surówka
d) gulasz po węgiersku, dodatek
e) potrawka z kurczaka, dodatek

C.
TRZECIE DANIE

a) barszcz czerwony z krokietem
b) barszcz czerwony z pasztecikiem
c) żurek po staropolsku, dodatek
d) bigos, dodatek
e) flaczki drobiowe, dodatek

D.
CZWARTE DANIE

a) udko pieczone, dodatek, surówka
b) wieprzowina po chłopsku w sosie myśliwskim, dodatek, surówka
c) gulasz meksykański, dodatek
d) kurczak w sosie słodko ? kwaśnym, dodatek,
e) kujawiak, dodatek,


E.
PIĄTE DANIE

a) Tortilla,  barszcz czerwony
b) gołąbki z sosem pomidorowym
c) naleśniki ze szpinakiem, barszcz czerwony
d) naleśniki z szynka i pieczarkami, barszcz czerwony
e) kurczak w cieście ziemniaczanym z sosem pieczarkowym

DODATKI:

a) ziemniaki
b) ziemniaki opiekane
c) frytki, dufinki, cząstki ziemniaczane
d) ryż
e) ryż z warzywami
f) kasza
g) pieczywo
h) kluski śląskie
i) kopytka

SURÓWKI

a)      mizeria
b)      buraczki czerwone
c)      surówka wiosenna
d)     surówka z pomidora i ogórka
e)      surówka z kapusty białej
f)       surówka z marchewki
g)      surówka krymska
h)      surówka z kapusty czerwonej
i)        surówka grillowa
j)        surówka Colesław
k)      surówka z selera z chrzanem

ZIMNA PŁYTA

ZIMNA PŁYTA I

  1. stół wiejski(karczek, schab, szynka tradycyjna, mięsa pieczone, boczek, żeberka pieczone, golonka, kiełbasa wiejska, salceson, pasztet, kaszanka, ogórki kiszone, smalec)
  2. ryby
  3. sałatki- do wyboru 3 rodzaje
  4. dipy ? do wyboru 2 rodzaje
  5. owoce- do dekoracji
  6. pieczywo

Na specjalne zamówienie ? cena dodatkowa

a) udziec pieczony
b) pieczony prosiak

ZIMNA PŁYTA II

  1. półmiski mięs pieczonych
  2. ryby- do wyboru 3 rodzaje
  3. sałatki- do wyboru 3 rodzaje
  4. dipy ? do wyboru 2 rodzaje
  5. półmiski wędlin
  6. deski serów
  7. owoce- do dekoracji
  8. pieczywo

DIPY DO MIĘS:

a) dip chrzanowy
b) dip grilowy
c) sos tzatiki
d) sos szczypiorkowy
e) sos tatarski

SAŁATKI:

  1. sałatka wykwintna z kurczaka,
  2. sałatka jarzynowa,
  3. sałatka z porów
  4. sałatka z makaronu
  5. sałatka z suszonymi pomidorami
  6. sałatka brokułowa

RYBY:

  1. rolmopsy,
  2. śledź w sosie czosnkowym,
  3. śledzie po cygańsku
  4. śledź w sosie chrzanowym z rodzynkami
  5. śledź w sosie koperkowym
  6. ryba po grecku
  7. śledź po kaszubsku


CIASTA

  1. Ciasta i ciasteczka na stołach - dodatkowo płatne
  2. Tort - dodatkowo płatny
  3. Paczki dla Gości - dodatkowo płatne


NAPOJE- bez ograniczeń

I WERSJA

Woda mineralna
Napoje butelkowe (gazowane i niegazowane)
Kawa, herbata

II WERSJA

Soki
Woda mineralna
Napoje butelkowe (gazowane i niegazowane)
Kawa, herbata

Ceny od 140 zł na osobę.

Cena powyższa kalkulowana jest na min 80 osób i zawiera:

  1. Obiad serwowany półmiskowo (zupa, danie główne - 3 rodzaje mięs, dodatki, surówki, deser)
  2. 3 gorące dania (do wyboru z grup A, B, C)
  3. Zimną płytę II
  4. Napoje I
  5. Dekorację sali
  6. Obsługę


INFORMACJE DODATKOWE

  • Nowożeńcy otrzymują GRATIS  pokój na noc poślubną,
  • sala klimatyzowana,
  • dzieci do lat 3 - GRATIS, dzieci w wieku 4-10 lat - 50% płatności,
  • Dekoracja niestandardowa sali płatna dodatkowo
  • warunkiem przyjęcia rezerwacji jest podpisanie umowy i wpłata zaliczki w wysokości 2500,-PLN, lecz nie mniej niż 10 % wartości zamówienia.
  • istnieje możliwość zorganizowania poprawin
  • Bezpłatny parking dla gości weselnych
  • Specjalna oferta na noclegi dla gości
  • Organizator nie zapewnia w w/w cenie obsługi muzycznej

Szczegółowe informacje dotyczące przyjęcia otrzymacie Państwo pod adresem:

HOTEL KRYSTYNA
Ul. Lusińska 9a-9b
30-698 Kraków
Tel. 12 654 71 91
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.





GORĄCO ZAPRASZAMY!

 
rezerwacje last minute promocje lokalizacja
partnerzy
Reklama
dol